Voor meer info: 03/324 09 19 - info@koffie-verheyen.be

Een lekker voorgerecht: Koffiesouffle voor 6 personen

Wat hebben we nodig om dit overheerlijk voorgerecht te bereiden?

80 gram suiker
40 gram bloem
40 gram boter
2 deciliter melk
4 eieren
1 eiwit
oploskoffie ( 4 eetlepels)
boter en suiker voor de bakvorm

Hoe gaan we te werk?

Laat in een vrij grote kookpan de helft van de boter smelten, roer de bloem erdoor en giet de kokende melk erbij die u op smaak hebt gebracht met de oploskoffie.
Meng al roerend op een laag pitje.
Voeg de suiker toe en blijf kloppen met de garde tot het mengsel kookt.
Neem van het vuur, voeg de eierdooiers toe, de rest van de boter en het tot sneeuw geklopte eiwit.
Meng met een spatel tot u een mooi homogeen mengsel krijgt.
Schep over in een beboterde vorm die maar voor driekwart mag gevuld zijn en bestuif met wat poedersuiker.
Laat ongeveer 20 minuten bakken in een middelmatige oven (die u absoluut NIET mag openen, want dan zakt de soufflé in elkaar) en serveer dadelijk.

onze kwaliteitslabels: