Voor meer info: 03/324 09 19 - info@koffie-verheyen.be

Opleidingen

Koffie Verheyen brandt, verwerkt en verpakt haar koffie nog steeds op ambachtelijke wijze. Het is een traditie die we graag in stand willen houden. Net daarom willen we onze professionelen iets extra kunnen bieden. We organiseren regelmatig gespecialiseerde cursussen en opleidingen voor professionele horeca-uitbaters en personeelsleden.

Tijdens onze cursussen komen alle aspecten van het “koffiegebeuren” aan bod. Zo doorlopen we de verschillende fases van het koffiebranden. We beginnen met de aankoop van ruwe koffie en volgen het koffie-proces tot bij het serveren van het kopje koffie in uw zaak. Zo volgen we het branden en het verpakken en brengen we dit op een interactieve manier samen met u in de praktijk. Een uitgebreide koffieproeverij vervolledigt dit programma.

Daarna komt er een meer theoretisch gedeelte aan bod. We overlopen de koffiekaart, zodat u aan de klanten een degelijke uitleg kunt geven over de verschillende soorten koffies die uw zaak aanbiedt. Verder gaan we ook na waar u op moet letten wanneer je een professionele koffiemachine aankoopt: welke koffietoestellen zijn er op dit moment op de markt te vinden, hoe werken ze, hoe moeten we ze onderhouden en hoe stellen we de juiste maling in. Alle relevante weetjes over koffie komen dus zeker aan bod. U zal niet op uw honger blijven zitten.

Mogelijk programma:

Start – Ontvangst en begin rondleiding: uitleg bij ruwe koffie, het brandproces en de verpakkingsunit. Uitgebreide koffieproeverij met evaluatie.

(eventueel een pauze met optie om eten te voorzien)

2de deel – Seminarie: achtergronden en praktische tips bij het schenken van koffie en vragenronde (zie boven).

Alle cursisten ontvangen een cursusmap met alle teksten die aan bod zijn gekomen gedurende deze studiedag, met documentatiemateriaal en koffiemonsters.
Voor afspraken,organisatie en prijzen neem eerst telefonisch contact op ( 03/324.09.19 ).

onze kwaliteitslabels: