Voor meer info: 03/324 09 19 - info@koffie-verheyen.be

Geschiedenis

Rik Verheyen had reeds enkele jaren een kruidenierszaak in de Huikstraat 30 te Antwerpen, toen één van zijn leveranciers hem voorstelde om zijn koffiebranderij over te nemen. Na wat familiaal over-en-weer gepraat werd in 1923 besloten te verhuizen naar de Sint-Hubertusstraat te Berchem om de groenten te vervangen door koffie: het heuglijke begin van Koffie Verheyen.

Enkele jaren later, in 1932, kreeg Albert Verheyen, toen 17 jaar, de liefde voor het koffie branden te pakken. Na WO II verhuisde de familie Verheyen haar koffiezaak naar de Korte St.-Annastraat 6 te Antwerpen. Met versgebrande en in bulk verpakte koffiemengelingen werden winkeliers in het Antwerpse bevoorraad.

Door de gewijzigde economische omstandigheden enkele jaren later was een schaalverkleining van het familiebedrijf echter noodzakelijk. In 1957 werd de firma dan ook overgebracht naar de August Van de Wielelei 15 te Deurne. Het winkeliercliënteel van vroeger werd geleidelijk aan vervangen door rechtstreekse levering aan particulieren, die de koffie leerden kennen via handelsbeurzen in gemeenten, wijken en parochies van de Antwerpse agglomeratie.Reeds in het begin van de jaren ’60 kochten ook kwaliteitsbewuste horecazaken de koffie van Verheyen.

Sinds 1979 wordt het ouderlijk huis van 1957 volledig in beslag genomen door branderij, pakkerij en burelen. Terwijl het branden een ambachtelijke stiel bleef, werden de verpakking en de administratie aangepast aan de noden van deze tijd.

In 1998 worden, ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan, werden de burelen omgevormd tot een rustieke kantoor-winkel. In 2001 werden de branderij- en pakkerijlokalen en de opslagplaats uitgebreid en volledig vernieuwd. Vanuit een eigen depot in Gruitrode wordt het talrijke cliënteel in Limburg bediend en sinds 2003 verzorgen wij ook de handelsactiviteiten van de koffiebranderij De Coninck-Hesters uit Zelzate.

Sinds 1 juli 2006 werden de aandelen van de ” koffiebranderij Vermeiren bvba ” verkocht aan een nieuwe eigenaar. De algemene vergadering van aandeelhouders heeft daarop Mark Verheyen aangesteld als zaakvoerder en Johan Verheyen als bedrijfsleider.

Overtuigd van de mogelijkheid tot rechtvaardige handel en medeverantwoordelijkheid voor het milieu wordt deelgenomen aan het Max-Havelaar initiatief en gekozen voor eco-verpakking.

 

onze kwaliteitslabels: