Voor meer info: 03/324 09 19 - info@koffie-verheyen.be

Geschiedenis

Rik Verheyen had reeds enkele jaren een kruidenierszaak in de Huikstraat 30 te Antwerpen, toen één van zijn leveranciers hem voorstelde om zijn koffiebranderij over te nemen. Na wat familiaal over-en-weer gepraat werd in 1923 besloten te verhuizen naar de Sint-Hubertusstraat te Berchem om de groenten te vervangen door koffie: het heuglijke begin van Koffie Verheyen.

Enkele jaren later, in 1932, kreeg Albert Verheyen, toen 17 jaar, de liefde voor het koffie branden te pakken. Na WO II verhuisde de familie Verheyen haar koffiezaak naar de Korte St.-Annastraat 6 te Antwerpen. Met vers gebrande en in bulk verpakte koffiemengelingen werden winkeliers in het Antwerpse bevoorraad.

Door de gewijzigde economische omstandigheden enkele jaren later was een schaalverkleining van het familiebedrijf echter noodzakelijk. In 1957 werd de firma dan ook overgebracht naar de August Van de Wielelei 15 te Deurne. Het winkeliercliënteel van vroeger werd geleidelijk aan vervangen door rechtstreekse levering aan particulieren, die de koffie leerden kennen via handelsbeurzen in gemeenten, wijken en parochies van de Antwerpse agglomeratie.  Reeds in het begin van de jaren ’60 kochten ook kwaliteitsbewuste horecazaken de koffie van Verheyen.

Kleinzoon Mark, hoewel hij zijn ganse jeugd tussen de koffie beleefde, verkoos om zijn eerste stappen buiten de koffiewereld te zetten door Pedagogie te studeren in Leuven en 3 jaar als Training Manager bij Philips in Hasselt te werken. Maar de koffiemicrobe kruipt waar ze niet ganen kan en in 1974 ( zijn zoon Johan is dan op komst) trekt het gezin toch naar Deurne en gooit hij zich met veel passie in het koffiegebeuren.

In 1978 kocht hij de aandelen van zijn vader over en sinds 1989 runde hij de zaak alleen tot de komst van zijn zoon  in 2003.

Vanaf 2018 heeft zoon Johan dan het roer overgenomen.

Sinds 1979 wordt het ouderlijk huis van 1957 volledig in beslag genomen door branderij, pakkerij en burelen. Terwijl het branden een ambachtelijke stiel blijft, worden de verpakking en de administratie aangepast aan de noden van deze tijd.

In 1998, ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan, worden de burelen omgevormd tot een rustieke kantoor-winkel. In 2001 worden de branderij-, pakkerijlokalen en de opslagplaats uitgebreid en volledig vernieuwd. Vanuit een eigen depot in Gruitrode wordt het talrijke cliënteel in Limburg bediend en sinds 2003 verzorgen wij ook de handelsactiviteiten van de koffiebranderij De Coninck-Hesters uit Zelzate.

Sinds 1 juli 2006 worden de aandelen van de ” koffiebranderij Vermeiren bvba ” aangekocht door Johan Verheyen. Hierbij worden Mark Verheyen aangesteld als zaakvoerder en Johan Verheyen als bedrijfsleider.

In april 2011 wordt de expansie in Limburg  verdergezet met de overname van Keda in Bree.  Van hieruit worden alle klanten in Limburg beleverd. Dit tot juli 2020 wanneer de activiteiten in Limburg overgelaten worden aan Jovado.

Parallel met de overnames worden de keuze van producten en assortimenten binnen het bedrijf mee bepaald door de verschillende evoluties.

In 2005 lanceren we Ambères die als eerste koffie de erkenning van Vlaams Streekproduct mag ontvangen.

Overtuigd van de mogelijkheid tot rechtvaardige handel en medeverantwoordelijkheid voor het milieu wordt deelgenomen aan het Max-Havelaar initiatief.  In 2006 brengt Koffie Verheyen zijn eerste Max Havelaar koffies en wordt tevens lid van Fairtrade België.

Bij de selectie van materialen krijgen  recycleerbare verpakkingen steeds de voorkeur.

 

 

onze kwaliteitslabels: