Voor meer info: 03/324 09 19 - info@koffie-verheyen.be

Gerookte hertenfilet met een vinaigrette van koffie voor 4 personen

Wat hebben we nodig voor dit hoofdgerecht waar je gaat van watertanden?

300 gram gerookte en zeer dun gesneden hertenfilet ( of een vleescarpaccio, of fijne rauwe ham of gerookte eendeborst)
100 gram gemengde noten
1 krulsla
4 keer een handvol scheuten van rode kool

Voor de Vinaigrette:
1,5 deciliter diepgebrande koffie
1 centiliter notenolie
3 centiliter arachideolie
3 centiliter rode wijnazijn
3 centiliter oude jenever

Hoe gaan we te werk?

Maak de krulsla schoon.
Versier een deel van het bord met een hoopje salade.
Vul de rest van het bord met een waaier van plakjes gerookte hertenfilet ( of de andere suggesties).
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette krachtig door elkaar tot een homogeen mengsel wordt bekomen.
Besprenkel het vlees met de vinaigrette.
Garneer met rodekoolscheuten en dien onmiddellijk op.

Opmerking:

Koffie in een gerecht kan een aangename smaakmaker worden en kan dezelfde functie vervullen als een specerij.
Bovendien ontstaat er een soort van pingpongspel in de smaak: het bittere van de koffie geeft weerwerk aan zoete ingrediënten zoals notenolie,likeur of fruit. Koffie moet je wel laten inkoken in de bereiding, dus nooit puur gebruiken. Toch moet je voorzichtig doseren, want de koffiesmaak mag niet overheersen.

onze kwaliteitslabels: