Voor meer info: 03/324 09 19 - info@koffie-verheyen.be

Johan en Mark Verheyen leveren een mooie prestatie op het Belgisch Kampioenschap koffiebranden

Koffiebranden, het is een echt vak en er zijn er maar weinigen die het echt onder de knie hebben. Johan en Mark Verheyen branden nog steeds hun eigen koffie en dit op ambachtelijke wijze met respect voor traditie en natuur.

Onlangs vond voor de allereerste keer het Belgisch Kampioenschap koffiebranden plaats en daar konden Johan en Mark van Koffie Verheyen dus niet op ontbreken. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het Koninklijk Verbond van Belgische koffiebranders en er waren acht deelnemers. De wedstrijd test de eigenschappen van een koffiebrander.  Hij moet wat afweten van de wettelijke bepalingen en voorschriften, koffie proeven en smaken evalueren, het kennen en herkennen van groene origine koffies en de ambacht van het koffiebranden.

Deze laatste proef is de meest beslissende. De deelnemers kregen een staal groene en staal gebrande koffiebonen. Die gebrande bonen dienden zo perfect mogelijk te worden nagebrand. Achteraf mogen ze met een ander groen staal een blend naar eigen smaak creëeren. Johan en Mark werden respectievelijk derde en vierde. Een mooie prestatie, waar ze trots op mogen zijn. Proficiat!

 

onze kwaliteitslabels: