Voor meer info: 03/324 09 19 - info@koffie-verheyen.be

Koffiemelange “Amberes” heeft Vlaamse label “Streekproduct.be”

Koffie Verheyen ontving voor haar koffiemélange “Amberes” het Vlaamse label “Streekproduct.be”. Maar wat is nu feitelijk een traditioneel streekproduct? Het is een product dat met veel liefde en vakkennis naar ambachtelijke wijze is gemaakt met respect voor de traditie. En dat proef je. Dat is dus veel meer dan nostalgie. Zoals de naam “streekproduct” suggereert, […]

De unieke productie & aroma van koffie

Om de aarde loopt er een tropische gordel en deze is bezaaid met duizenden koffieplantages. Koffie wordt verbouwd in meer dan 7O landen. In veel van deze landen is het lot en het welzijn der bevolking sterk afhankelijk van de koffiebes. Belangrijke koffieproducerende landen zijn onder andere: Brazilië, Guatemala,, Jamaïca, Costa Rica,, Ethiopië, Kenia, Vietnam […]

Medaillon van het fijnste van het varken met Verheyen Amberes koffie

Hoe gaan we te werk? Varkenshaasje goed kruiden met peper en grof zeezout. Deze laten marineren in de fijngemalen Verheyen koffie. Het vlees goudbruin bakken en de pan deglaceren met Oude Porto,klein tasje Verheyen koffie en kalfsfond. Laten inkoken tot gewenste dikte. Vlees op een gebakken toast leggen met een schijfje ganzelever erboven op zodat […]

Koffie Martini voor 2 personen

Wat hebben we nodig? 1,5 deciliter rode Martini 50 ml sterke Koffie Verheyen 2,5 deciliter afgeroomde melk 2 eetlepels fijngestampt ijs 2 theelepels suiker Hoe gaan we te werk? Doe alle ingrediënten in een mengbeker en meng ze goed. Serveer in coctailglazen.

Koffiepunch voor 8 personen

Wat hebben we nodig?  ½ liter melk 50 gram cacaopoeder 2 eetlepels oploskoffie 100 gram suiker enkele druppels vanille-extract 20 ijsblokjes Hoe gaan we te werk? Doe het cacaopoeder, de suiker en het vanille-extract in een kookpan en voeg er twee grote glazen kokend water bij. Meng op een laag pitje tot u een siroopachtige […]

Een lekker voorgerecht: Koffiesouffle voor 6 personen

Wat hebben we nodig om dit overheerlijk voorgerecht te bereiden? 80 gram suiker 40 gram bloem 40 gram boter 2 deciliter melk 4 eieren 1 eiwit oploskoffie ( 4 eetlepels) boter en suiker voor de bakvorm Hoe gaan we te werk? Laat in een vrij grote kookpan de helft van de boter smelten, roer de […]

Gerookte hertenfilet met een vinaigrette van koffie voor 4 personen

Wat hebben we nodig voor dit hoofdgerecht waar je gaat van watertanden? 300 gram gerookte en zeer dun gesneden hertenfilet ( of een vleescarpaccio, of fijne rauwe ham of gerookte eendeborst) 100 gram gemengde noten 1 krulsla 4 keer een handvol scheuten van rode kool Voor de Vinaigrette: 1,5 deciliter diepgebrande koffie 1 centiliter notenolie […]

Tiramisu voor 8 personen

Wat hebben we nodig voor dit pittig dessertje? 1 tas sterke Koffie Verheyen 4 eetlepels donkere rum +/- 20 lange vingers 400 gram mascarpone 2 eieren 4 eetlepels poedersuiker 100 gram pure chocolade (noir de noir) Hoe gaan we te werk? Meng de koffie met de helft van de rum. Dompel hierin de lange vingers […]

Verloren brood uit grootmoeders tijd, crème anglaise van Verheyen koffie, chocoladeschuim

Hoe gaan we te werk? Voor het Chocoladeschuim 500gr donkere chocolade smelten, 5 eiwitten opkloppen en daarna de 5 eigelen toevoegen. 50gr suiker erbij, chocolade erbij, en 3dl opgeslagen room onderspatelen. Creme anglaise maken van 3 eigeel, 4dl melk, 50gr suiker en een sterk kopje koffie van Verheyen. De crème in een diep bord doen, […]

Koffie met trappist voor 2 personen

Wat hebben we nodig? 1 flesje Trappistenbier van Westmalle ( donker ) 1 kop Koffie Verheyen 4 cl whisky 1 lepel honing ( niet te geparfumeerd) 2 cl slagroom Hoe gaan we te werk? We warmen eerst het bier op. Goed warm laten worden, maar erop letten dat het bier niet hoger dan tot 60 […]

onze kwaliteitslabels: